Danske Orkesterdirigenter

Forening for orkesterdirigenter

Nyt underholdningsorkester: Vi kan kun spille frem til december

Resterne af DR Underholdningsorkestret er stadig ikke nået i mål med at få finansieringen på plads til et permanent underholdningsorkester.

KL. 12.57

Efter lukningen af DR Underholdningsorkestret er orkestret nu gendannet. Men der er stadig usikkerhed om, hvorvidt det kan fortsætte.

Fremtiden er stadig usikker for Danmarks Underholdningsorkester, der er genskabt efter lukningen af DR Underholdningsorkestret.

Indtil nu er der skaffet penge til at holde de i alt otte koncerter og events, som er på programmet resten af året. Men efter nytår er det usikkert, om violinerne kan spille videre. Det fortæller Stine Nissen, der er direktør for Danmarks Underholdningsorkester, til DR Kultur.

– Lige nu og her har vi midler til at realisere de koncerter, som vi har lovet vores publikum året ud, og det er dét, siger Stine Nissen.

Fondsmidler er afgørende

For at sikre orkestrets overlevelse arbejder man med en plan for de næste to år. En af grundstenene i planen er, at man bevarer et samarbejde med chefdirigenten Adam Fischer, og at de musikere, som ikke har fået andre job, bliver i Danmarks Underholdningsorkester.

I løbet af august og september vil vi finde ud af, om vi skaffer fondsmidler til at sikre projektet de næste to år, og hvis det ikke lykkes, så lægger vi det ned

STINE NISSEN, DIREKTØR, DANMARKS UNDERHOLDNINGSORKESTER

For at realisere den plan skal det nye underholdningsorkester have tilført yderligere 20 mio. kr. fra fonde over de næste to år. Penge, som orkestret håber på at skaffe i løbet af august eller senest til september.

– Vi har haft en lang dialog med de største danske fonde, men når vi konstituerer den kommende bestyrelse til august, så vil vi rette henvendelse til fondene for at få grundfinansieringen på plads, siger Stine Nissen.

John Frandsen, der er komponist og tidligere var talsmand for orkesters arbejdsgruppe, sagde ellers tidligere i år, at man havde behov for knap 20 mio. for at holde orkestret kørende i hele 2015. Og da DR lukkede orkestret i forbindelse med sin spareplan, vurderede man, at det ville give en besparelse på 30 mio. kr. årligt.

Derfor vil det også være en anden form for underholdningsorkester, som man vil se, hvis det lykkes af skaffe de 20 mio. kr. i fondsmidler over de næste to år.

Flere af de populære koncerter

– Jeg ville være ked af at kalde det et skrabet orkester, men det vil fungere på andre præmisser. Vi vil ikke gå på kunstnerisk kompromis, men der vil komme færre koncerter, og profilen vil blive mere skærpet. Derfor vil der blive lavet koncerter, som vi ved, at publikum savner, og som er mere indtægtsgivende, siger Stine Nissen.

Selvom fremtiden efter 2015 stadig er usikker, så håber hun dog, at det kan fortsætte til næste år.

– Jeg er optimistisk. I løbet af august og september vil vi finde ud af, om vi skaffer fondsmidler til at sikre projektet de næste to år. Hvis det ikke lykkes, så lægger vi det ned. Men jeg har en begrundet tror på, at det vil lykkes, siger hun.

Kilde: Nyhedsbrev fra http://www.dr.dk

13.7.2015

Forfatter: Danske Orkesterdirigenter

The Association of Danish Orchestra Conductors The Association of Danish Orchestra Conductors (Danske Orkesterdirigenter) organises conductors who primary work in the field of amateur symphony orchestras, wind ensembles, brass bands, and other ensembles of different kinds. The Association offers its members consultancy, seminars, courses, meetings etc. The Association is a forum for our members to network, to exchange ideas and to find knowledge. The Association actively uses a website and electronic newsletters. The Association is a member of other Danish organisations within the music and culture area.

Der er lukket for kommentarer.